Vi præsenterede på NVIDIA GTC 2012

NIVIDIA’s GPU Technology Conference i San Jose, Californien afholdt d. 13-17 Maj 2012, præsenterede Michael S. Fosgerau fra Hinnerup Net A/S og Henrik Høj Madsen fra LEGO en række udviklingsudfordringer og indsamlet viden ved at have udarbejdet et skalerbart og distribueret GPGPU 3D optimerings- og renderingssystem (link virker ikke længere – nyt link her) for LEGO.

Der er tale om et setup på 16 bladeservere af typen NVIDIA Optiplex 2200 S4, hver indeholdende 4 styk Quadro FX 5800 GPUs, summerende til ialt:

  • 64 stk. Quadro FX 5800 GPUs
  • 256 Gb GPU memory
  • 15360 CUDA cores

Vi deltog på hele konferencen og er kommet hjem med nye ideer, inspiration og viden til fremtidige projekter inden for GPGPU og massive parallel computing.

Grafikkort er ikke kun til spil og flotte effekter, der gemmer sig mange beregningskræfter på moderne kort. På konferencen lancerede NVIDIA det nye GTX 690 kort, der indeholder 2 stk. Kepler GPU processorer med en samlet beregningsevne på 2 x 2.810,88 GFLOPS (FMA), eller ca. 5,6 TFLOPS. Det var for en kort årrække siden hvad en supercomputer kunne præstere (ca. i år 2000). Du kan se hele key noten afholdt af NVIDIA’s direktør Jen-Hsun Huang her: Opening day key note, GTC 2012.

En detaljeret artikel om præsentationen kan læses på NVIDIA’s blog.

Slides fra præsentationen vil blive offentliggjort på NVIDIA’s website. Når dette sker opdateres denne blog post med link dertil.